گابریل بوریچ، رییس جمهور شیلی، گفته که از کشتار انسانها و ویرانی در غزه که بیشتر قربانیان زنان و کودکان هستند، وحشتزده شده است.
به گزارش اشوشیتدپرس، بوریج این اظهارات را روز شنبه، ۱ جون، در پارلمان این کشور مطرح کرده و افزوده است که ارتش اسرائیل از نیروی «بیتبصره و نامتناسب» در غزه استفاده میکند.
رییس جمهور شیلی با بیان اینکه «این اقدامات مستلزم پاسخ قاطع و دایمی جامعه جهانی است» به جمع کشورهایی پیوست که از دوسیه تشکیل شده علیه اسرائیل در محکمه بینالمللی کیفری حمایت میکنند.
آفریقای جنوبی، مکزیک، برازیل و اندونیزیا پیش از این، از دوسیه نسلکشی در غزه در محکمه بینالمللی کیفری حمایت و اسرائیل را به جنایت جنگی متهم کردهاند.
آفریقای جنوبی سال گذشته علیه آنچه نسلکشی مردم غزه از سوی اسرائیل میخواند، علیه تلاویو در محکمه بینالمللی کیفری دوسیه تشکیل داد.
شیلی، ۵۰۰ هزار جمعیت دارد و بسیاری آنان مهاجران عرب مسیحی هستند.
این در حالی است، که محکمه بینالمللی کیفری چندی پیش دستور داد که اسرائیل عملیاتش در رفح را متوقف کند، دستوری که ضمانت اجرایی ندارد و دستکم تا کنون از سوی تلاویو مدنظر گرفته نشده است.
همزمان با ادامه تهاجم اسرائیل بر غزه، جو بایدن، رییس جمهور امریکا، روز گذشته طرح سهمرحلهای اسرائیل برای توقف جنگ در غزه را تشریح و نسبت به آن ابراز خوشبینی کرد.
طبق این طرح، نخست آتشبس شش هفتهای برقرار، گروگانها آزاد و ارتش اسرائیل از ساحات پرجمعیت بیرون میشود و سپس در مرحله سوم کار بازسازی شهر غزه آغاز خواهد شد.
هرچند واکنش حماس به این پیشنهاد مثبت بوده است، اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسراییل شب گذشته بار دیگر بر ادامه عملیات نظامی در غزه تا نابودی حماس تأکید کرد؛ موردی که امیدها برای پایان جنگ هشتماهه خانمانسوز را نقش بر آب میکند.